Over Sanova


IMG_79433Hey, welkom op sanova.nl!

 

In 2010 heb ik – Kirsten Winkelman – Sanova opgericht met als doel anderen te inspireren en te informeren rondom het thema gezondheid.

 

Gezondheid heeft mij van jongs af aan al geboeid, maar sinds de zwangerschap van mijn oudste dochter is het uitgegroeid tot een ware passie. Ik wilde weten hoe ik mijzelf en mijn gezin gezond kon houden. Het bleek echter niet zo gemakkelijk om een goede visie op gezondheid te vinden. Er waren vele verschillende opvattingen en ze spraken elkaar op vele vlakken tegen. Het is dan ook een zoektocht van jaren geweest voor ik een logische visie op gezondheid had gevonden.

 

Met een logische visie bedoel ik dat je snapt waarom bepaalde dingen gezond zijn en andere niet en dat er één overstijgende theorie aan ten grondslag ligt. Ik heb die logische visie gevonden in de evolutionaire geneeskunde. In de evolutionaire geneeskunde gaan we er vanuit dat (chronische) ziekte (of beter gezegd: afwezigheid van gezondheid) ontstaat door een mismatch tussen onze leefstijl en de werking van ons lichaam. Ons lichaam verkeert genetisch gezien nog in de oertijd, terwijl onze leefstijl daar helemaal niet meer op aansluit. Ons lichaam verwacht bepaalde voeding, beweging en bioritme, maar krijgt het niet en gaat daarom haperen.

 

De kunst is om in deze moderne wereld op zoek te gaan naar een leefstijl die aansluit bij onze genen.

 

Daarnaast is gezondheid niet alleen de voeding die je tot je neemt of de beweging die je uitvoert. Dat zijn alleen maar gezondheidsaspecten op het lichamelijke niveau. Vanuit een holistische visie op gezondheid functioneer je altijd op vier niveau’s tegelijk: lichamelijk, psychisch, sociaal  en spiritueel. Een verstoring op het ene niveau kan invloed hebben op de andere drie niveau’s. Voor een goede gezondheid is het daarom van belang om alle vier niveau’s te verzorgen.

 

Voor een goede gezondheid moet je lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel in evenwicht zijn.

 

Na verschillende studies (kruidengeneeskunde, evolutionaire gezondheid, psychologie, psycho-neuro-immunologie)  ben ik heel veel wijzer geworden, maar weet ik ook dat er nog heel veel te ontdekken valt. Ik deel graag mijn bevindingen met jou en hoop dat je geïnspireerd raakt om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

 

Veel leesplezier!

 

Hartelijke groet,

Kirsten